Annons

Första poängtappet för FC City – ”Vi är fortfarande det bästa laget i serien”

Ett av Trelleborgsfotbollens hetaste lag fick sin segersvit bruten efter 2–2 mot IFK Ystad i division fem. Publiken på Albäcksvallen fick se bortalaget göra två straffmål, varav det andra i matchens absoluta slutskede.
Fotboll • Publicerad 25 maj 2022 • Uppdaterad 26 maj 2022
FC Citys Dardan Kastrati skyddar bollen i duell med en Ystadspelare.
FC Citys Dardan Kastrati skyddar bollen i duell med en Ystadspelare.Foto: Simon Delbrant

FC Citys spelövertag i andra halvlek var inte tillräckligt när gästerna från Ystad stod upp väl mot hemmalaget, som trots poängtappet fortsatt leder division fem. Dardan Kastrati, anfallare och lagkapten i FC City, menar att prestationerna bara kan bli bättre:

– Ja, det är sisådär. Vi har vunnit matcher även om vi inte har varit på vår bästa nivå. Vi har ändå vunnit dem för att vi är det bästa laget i serien. Det är samma idag. Jag tycker att vi spelar jättedåligt och såklart gör de mål i slutminuterna.

Annons

Dardan Kastrati, som nu gjort åtta mål på lika många matcher, känner dock att han ännu inte är i fullt slag.

– Det känns helt okej. Jag tycker inte att jag har fått igång min målform riktigt än. Jag har missat mycket också. Jag känner inte att jag är på topp i alla fall. Åtta mål på åtta matcher är det minsta jag kan göra för laget som anfallare, säger skyttekung Kastrati.

Och kanske var det just de missade chanserna som kostade FC City segern under onsdagskvällen. Hemmalaget stod inte direkt för någon kavalkad av chanser men man fick flera lägen att avgöra matchen. Istället kunde bortalagets kapten, Emanuel Jönsson, sätta dit sin andra straff för matchen. Det sena målet fastställde slutresultatet 2–2, och en bruten segersvit för FC City.

Hemmalagets ledningsmål svarade emellertid Dardan Kastrati själv för. På en frispark precis utanför bortalagets straffområdeslinje slog skyttekungen till med ett välplacerat skott, som seglade in i Ystadmålvaktens vänstra kryss. Kastrati, som är en van frisparksskytt, men som inte har för vana att öva frisparkar.

– Det gör jag faktiskt inte. Jag brukar skjuta någon gång i krysset då och då, när jag känner för det. Annars övar jag inte så, säger Kastrati samtidigt som han skrattar skämtsamt.

Firandet efter Dardan Kastratis frisparksmål i den 59:e minuten.
Firandet efter Dardan Kastratis frisparksmål i den 59:e minuten.Foto: Simon Delbrant

Trots poängtappet under onsdagskvällen kan man inte benämna FC Citys säsongsinledning som något annat än stark. Dardan Kastrati menar att laget laddat om efter fjolårets missade avancemang och han har fortsatt full tilltro till truppen och huvudtränare Baki Krasniqi.

– Det är vårt lags styrka. Vi har vinnarmentalitet i år. Som du ser firar de ett oavgjort mot oss medan vi kommer sura nu i veckan och fram tills nästa match, säger Kastrati och fortsätter:

– Jag har spelat för vår tränare Baki Krasniqi i snart åtta år. Han har allt som tränare.

”Åtta mål på åtta matcher är det minsta jag kan göra för laget som anfallare.”
Dardan Kastrati
Fotboll, division fem

FC City Trelleborg–IFK Ystad 2–2 (0–1)

Mål, FC City: Besnik Shala, Dardan Kastrati

Simon DelbrantSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons