Annons

Före detta TFF-tränaren till Kalmar FF

Peter Swärdh blir scoutansvarig i Kalmar FF. Den tidigare TFF-tränaren återvänder därmed till klubben där han var huvudtränare 2015-2017.
Fotboll • Publicerad 5 januari 2021
Peter Swärdh fick sparken av TFF med två omgångar kvar av superettan 2019. Nu har han fått nytt jobb i Kalmar FF.Foto: Andreas Hillergren/TT

Peter Swärdh fick sparken från sitt uppdrag som manager i TFF i slutet av säsongen 2019, med två omgångar kvar av superettan.

Nu har 55-åringen fått ett nytt jobb. Allsvenska Kalmar FF presenterar på tisdagen Peter Swärdh i rollen som ansvarig för klubbens scoutingverksamhet.

Annons

– Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta i Kalmar FF igen. Mitt fokus kommer att vara att jobba för utveckling och förbättring genom scouting av spelare till akademi och A-lag. På längre sikt ska vi tillsammans skapa en metodik där vi blir bättre och mer pricksäkra i att hitta rätt spelartyper och spelarprofiler som passar in och lyfter Kalmar FF, säger Peter Swärdh till Kalmar FF:s webbplats.

Peter Swärdh fick sparken från Kalmar FF under 2017 efter två och ett halvt år som huvudtränare. Utöver Kalmar och TFF har Swärdh varit tränare för Åtvidaberg, Helsingborgs IF och Mjällby AIF på elitnivå.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons