Annons

FCT-tränaren tror på sin trupp

FC Trelleborg har inlett försäsongen. Men det är bara två nya spelare i truppen. ”Vi har redan en stark trupp”, säger tränaren Malik Sesay.
Fotboll • Publicerad 1 februari 2020
Malik Sesay, tror på sina spelare.

FC Trelleborg trillade ur division tre i höstas. Laget var nära att klara sig kvar men i sista omgången blev degraderingen klar.

Klubben siktar på att ta sig tillbaka till division tre till nästa år. Malik Sesay, som tog över som tränare i somras, tror starkt på den trupp han har.

Annons

– Vi har en stark trupp som hade kunnat komma i mitten av trean förra året. Av olika skäl blev det inte så. Truppen är tillräckligt stark för att vi ska ta oss tillbaka till division tre, säger Malik Sesay.

Två spelare från IFK har dock förstärkt truppen. Anfallaren Adel Mekic och mittfältaren Denis Malovic, som förra säsongen dock spelade i Klagstorp, då den förre TFF-spelaren inte kunde träna så mycket på grund av sina arbetstider.

– Denis är en playmaker och en spelartyp vi inte riktigt hade i truppen. Adel är spännande. Han har bra speluppfattning, är kvick och har bra avslut, säger Malik Sesay.

FCT-tränaren har fått behålla i stort sett hela spelartruppen. Bara Joel Svendsen och Robin Ohlsson har lämnat, berättar han.

Att det är en tydlig trelleborgsprägel på truppen är också viktigt för Malik Sesay.

– Det finns tillräckligt med bra spelare i Trelleborg. Annars finns det också risk för att det blir stora omkastningar i truppen varje år, säger Malik Sesay.

Han kör hårt med spelarna under försäsongen.

– Det finns inga genvägar. Om spelarna inte orkar sista femton minuterna i matcherna är det svårare att vinna. Spelarna ska bli bättre tränade än vad de var i år, säger Malik Sesay, som poängterar att 90 procent av försäsongsträningen körs med boll vid fötterna.

Han jobbar för att hans lag ska bli spelförande och samtidigt ha en hög press när de inte har bollen.

FCT värmde upp matchandet under försäsongen med att gå till åttondelsfinal i Nils Holgersson Cupen i Skurup. Söndagen den 9 februari är det dags för första träningsmatchen för året, då väntar division tre-laget Nike på bortaplan.

Annons

– Med en rejäl försäsong och ett eget spelsätt ska vi få ihop ett starkt lag i år, säger Malik Sesay.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons