Annons

FCT tog sjätte raka segern – är ensam i toppen

FC Trelleborg är nu ensam serieledare i division fyra. 2–0 borta mot Dalby Gif var sjätte raka segern för laget som fått en flygande start på säsongen.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2022 • Uppdaterad 15 maj 2022
FCT:s spelare kan jubla över att de är ny serieledare i division fyra. Arkivbild.Foto: Tomas Nyberg

FC Trelleborg har tagit 18 poäng av 18 möjliga i division fyra så här långt. Och nu är laget ensamt i serien om att vara obesegrat då Klagshamn, som hade samma poäng och samma målskillnad som FCT inför omgången, föll mot Bellevue med 1–2.

– Det känns bra, men detta är bra början av serien. Nu blir det ännu svårare för oss för alla vill slå serieledaren, men vi är redo, säger FCT:s tränare Ojiego Chimezie.

Annons

FCT höll också nollan för femte gången denna säsong.

– Jag har sagt till killarna att släpper vi inte in några mål förlorar vi inte. Vi har jobbat mycket med vårt försvarsspel, säger FCT-tränaren.

”Det känns bra, men detta är bra början av serien. Nu blir det ännu svårare för oss för alla vill slå serieledaren, men vi är redo.”
Ojiego Chimezie, tränare FCT.

Mot Dalby gav Samuel Möller FCT en bra start när han gjorde ledningsmålet redan efter fem minuter.

– I mitten av första halvlek blir vi lite avvaktande och vi hittar inte vårt spel. Men i andra blir det en annan match och vi tog över, berättar Ojiego Chimezie.

I 66:e minuten nickade mittbacken August Egly in en hörna till 2–0 och segern var ett faktum.

– Killarna visar också i den här matchen att när spelet inte går som vi vill så krigar vi på och håller ihop det och är disciplinerade, konstaterar en nöjd Ojiego Chimezie.

Redan på onsdag kväll är det ny match när Flagg kommer till Ymorvallen.

Fotboll, division fyra

Dalby–FC Trelleborg 0–2 (0–1)

FCT: Samuel Möller, August Egly.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons