FCT flyger under nye tränaren

Ojiego Chimezie har fått en bra start som tränare för FC Trelleborg. I första hemmamatchen som tränare blev det hela 8–1 mot BK Höllviken. "Det här var precis vad vi behövde”, säger den nye tränaren, som har meriter från elitfotboll i Danmark.
Fotboll • Publicerad 30 augusti 2020 • Uppdaterad 31 augusti 2020
Johan Palmström firar sitt tredje mål mot Höllviken. FCT vann med 8–1.Foto: Jonas Bergström

Förra veckan fick FCT byta tränare när Malik Sesay tvingades sluta på grund av sitt jobb. Assisterande tränaren Ojiego Chimezie fick ta över. Det blev seger direkt förra helgen mot Limhamn med 2–0. I veckan beslöt klubben att Ojiego Chimezie ska fortsätta träna laget säsongen ut.

Och tränarbytet verkar ha fått effekt. På söndagen blev det förkrossande 8–1 hemma på Ymorvallen mot BK Höllviken, som därmed åkte på sin första förlust för säsongen.

– Det här var precis vad vi behövde. Vi skulle straffa dem på inlägg och fasta situationer, och det lyckades vi med, säger Ojiego Chimezie.

FCT gasade från avspark. Redan i sjätte minuten sköt förre Höllvikenspelaren Kevin Fridlund in 1–0. I 13:e minuten resulterade ett nytt inlägg för FCT när Johan Palmström nickade in 2–0. Fridlund sköt sedan in sitt andra mål för dagen redan i 26:e minuten.

Samuel Möller och Johan Palmström såg därefter till att det var 5–0 efter 44 minuter.

Palmström, som även nickade en boll i ribban i första halvlek, gjorde hattrick redan sex minuter in på andra halvlek när han utnyttjade att gästernas målvakt stod en bit ut från målet. Från 25 meter lobbade han in bollen precis under ribban.

Palmström var sedan nära att göra sitt fjärde mål i 59:e minuten. Han rundade målvakten men från snäv vinkel sköt han i bortre stolpen. Adel Mekic fångade upp returen och det var 7–1 redan efter en timme.

Även Adel Mekic blev tvåmålsskytt när han sköt in en straff i sista minuten.

FCT började serien knackigt och förlorade tre av de fyra första matcherna.

Att det finns kapacitet i laget visade de på söndagen, och även i andra omgången när det blev hela 8–0 mot Vellinge FF.

– Det viktigaste var att få upp motivationen hos killarna igen. Den var ganska låg efter några förluster. Det här är ett väldigt bra gäng att få träna, säger Ojiego Chimezie.

Han kom till FCT under förra säsongen. Han hade jobbat med förre tränaren Malik Sesay även i FC Rosengård. Han har varit spelande assisterande tränare och var först inte beredd på att han skulle få huvudansvaret när Sesay slutade.

– Det var lite av en chock först även om jag var assisterande tränare. Men någon var tvungen att ta ansvaret och jag känner killarna så det var självklart att ta uppdraget, säger han.

Ojiego Chimezie har tagit över som tränare i FC Trelleborg. Han hade många anledningar att le under matchen mot Höllviken.Foto: Jonas Bergström

34-årige Ojiego Chimezie har spelat i högsta och näst högsta ligan i Danmark med Köge BK och Vendsyssel. Han var sex år i grannlandet, där han även var spelande tränare i Bornholm.

Han har tidigare varit ungdomstränare i Kvarnby och varit spelande tränare i Malmölaget Afro FK.

Mot Höllviken spelade han själv i första halvlek men klev av i paus.

– Tanken är att jag kommer göra så här till en början. Killarna behöver få upp moralen och jag är en ganska aggressiv spelare och på planen kan jag pusha dem, förklarar Ojiego Chimezie.

Han har nu hjälp av den förre allsvenska målvakten i Djurgården, Pa Dembo Touray, som assisterande tränare. Han var tidigare bara målvaktstränare. Nu hjälper han Ojiego Chimezie på två träningar i veckan.

Målvaktslegendaren Pa Dembo Touray, är numera assisterande tränare i FC Trelleborg. Här applåderar han efter ett av FCT:s åtta mål mot Höllviken. I bakgrunden syns Höllvikens tränare Martin Nordbladh, före detta spelare i IFK Trelleborg och Anderslöv.Foto: Jonas Bergström

FCT har nio poäng efter sex matcher och är med det sexa i tabellen i den jämna division fyra-serien.

– Det är bara att fortsätta jobba hårt, vi har inget att förlora. Vi ska ge allt i de här fem matcherna sedan får vi se vart vi ligger i tabellen, säger FCT:s nye tränare.

Fotboll, division fyra

FC Trelleborg–BK Höllviken 8–1 (5–1)

FCT: Johan Palmström 3, Kevin Fridlund 2, Adel Mekic 2, Samuel Möller.

FC Trelleborg vann med 8–1. Kevin Fridlund gjorde två av målen för FCT.Foto: Jonas Bergström