Annons

FCT besegrade starkt motstånd i träningsmatch

Efter en intensiv period av träning spelade FC Trelleborg årets första försäsongsmatch under helgen. Trots vädrets makter lyckades FCT besegra division tre-laget Gif Nike med 4-2.
Fotboll • Publicerad 10 februari 2020
FCT besegrade Gif Nike i helgens träningsmatch.Foto: Tomas Nyberg

Stormen Ciaras framfart över Europa har förbigått få. Inte ens matchen mellan FCT och Gif Nike under söndagen ansågs helig. Den kraftiga blåsten gjorde sitt för att försvåra spelet för lagen.

Men FCT stod stadigt och var det lag som hanterade förhållandena bäst, och man kunde genomföra en lovande insats och vinna med 4-2 i Lomma.

Annons

– Vi har bara tränat väldigt hårt hittills, så jag var väldigt nöjd med vad jag fick se från killarna. Vi var ganska mycket bättre, säger FCT-tränaren Malik Zesay.

FCT förde spelet under stora delar av matchen. Vid lagets 1-0-mål skulle man faktiskt dra nytta av den tilltagande blåsten. Ett inlägg, som egentligen siktats mot straffpunkten, såg till att med vindens hjälp leta sig in i mål.

Bortalaget FCT hade med sig en 2-1-ledning in i paus, och man såg till att fortsatt spela bra även i den andra halvleken.

– Ja, i den andra kommer vi ut och kör över dem. Och målen kommer därefter. Det var närmre 5-2 och 6-2 än 4-3, säger FCT-tränaren.

Malik Zesay var belåten med hur hans lag presterat i stora drag, men en sak grämer honom något efter träningsmötet med Gif Nike.

– Båda deras mål tillkommer av slarv i vår uppspelsfas Där är något vi behöver slipa mer på; att inte göra individuella misstag som kan kosta oss mål bakåt.

FCT genomförde hela åtta byten i halvtid för att ge speltid åt samtliga. Trots den kraftiga rotationen i elvan så bibehöll Trelleborgslaget kvalitén.

– Det syns att vi har en bra konkurrens i truppen. Alla 19 spelare fick spela, och det såg väldigt bra ut matchen igenom. Det syns att killarna har tagit åt sig av det vi pratat om på träningarna, säger Malik Zesay.

I matchtruppen figurerade två nyförvärv; Dennis Malovic(innermittfältare, tidigare IFK Trelleborg) och Adel Mekic(ytter/anfallare, tidigare IFK Trelleborg), som båda fick beröm av sin nye tränare.

– De fick en halvlek vardera och gjorde det bra, båda två.

Annons

Kommer ni värva mer, tror du?

– Jag är nöjd med truppen, och det var jag redan som den var innan. Nu har vi fått in lite spets och höjt konkurrensen i en annars bra trupp.

Har ni ambitionen för kommande seriespel klar?

– Vi ska ta oss upp igen, så är det. Vi har ett tillräckligt bra lag för det.

Träningsmatch

Gif Nike–FCT 2–4 (1-2)

FCT: Andreas Hansson, Kevin Fridlund, Johan Palmström och Robin Bergsten.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons