FC City vinnare när Skansen och Skegrie spelade oavgjort

En sevärd och dramatisk match mellan Skansen och Skegrie fick till slut en vinnare: FC City Trelleborg. Serieledaren i division fem rycker i toppen när tabelltvåan och tabelltrean spelade oavgjort, 3–3.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2022
Ingen vinnare på Albäcksvallen. Rödtröjade Skegrie kvitterade Skansens ledning tre gånger om.Foto: Björn Gustavsson

Strålande solsken och många målchanser. Publiken njöt på Albäcksvallen när Skansen mötte Skegrie i en underhållande drabbning, där Skansen tog ledningen tre gånger och där Skegrie kvitterade lika många gånger.

– En välspelad division fem-match mellan två lag med lite olika stilar, säger Hans Silow Håkansson, spelande tränare i Skegrie.

Skegrie fick sista ordet, när inhopparen Omar Buritica stötte in kvitteringen i sista övertidsminuten, efter att Joakim Wallberg tagit fram bollen och slagit inlägget.

– En jämn match. Förargligt att de får göra 3–3 på sista spiken, men en bra match överlag. Och roligt med mycket folk, resonerade Mikael Persson, tränare i BK Skansen.

Hemmalaget tog ledningen i första halvlek, där Casper Malmgren spelade fram Tom Jensen. Malmgrens snabbhet låg bakom mycket i Skansens offensiv.

Skegries melodi var att komma runt på kanterna. I den andra halvleken lyckades laget också få in fler spelare i straffområdet.

Resultatet gör att Skegrie behåller andraplatsen och Skansen behåller tredjeplatsen. Och att FC City alltså rycker ytterligare i toppen. Nu skiljer sju poäng mellan City och Skegrie, som möts i nästa omgång.

– Jag sa det innan serien, att det mest är de själva som kan förstöra det för sig. Det blir en bra värdemätare, säger Hans Silow Håkansson, som tvingades utgå med en känning i baksida lår i andra halvlek mot Skansen.

Återstår att se om han kan vara med i toppmötet mot FC City Trelleborg.

För Skansens del handlar den närmaste fortsättningen om bortamatch mot Skurup.

Fotboll, division fem

BK Skansen–Skegrie BK 3–3 (1–0)

Mål: 1–0 Tom Jensen, 1–1 Omar Buritica, 2–1 Casper Malmgren, 2–2 Jörgen Håkanson, 3–2 Phelix Nilsson, 3–3 Omar Buritica

”Förargligt att de får göra 3–3 på sista spiken, men en bra match överlag.”