Annons

Efterlängtad seger för FCT: ”Otroligt skönt”

En tung inledning och avgående huvudtränare. Mycket har varit negativt för FCT under säsongsinledningen. Men under lördagen fick man återigen fira en seger, 2–0 mot Limhamns FF.
Fotboll • Publicerad 22 augusti 2020 • Uppdaterad 24 augusti 2020
Seger igen för FC Trelleborg.
Seger igen för FC Trelleborg.Foto: Richard Lindholm

Inför säsongen var det många som tippade FCT som ett av topplagen i division fyra. Men starten på seriespelet har inte varit önskvärd. Inför lördagens möte med Limhamn hade endast tre poäng bärgats.

I fredags deklarerade klubben att huvudtränaren Malik Sesay valt att lämna sitt uppdrag, med anledning av sin arbetssituation. Ännu ett bakslag för FCT.

Annons

Men laget fick ändå avsluta veckan med muntra miner och tre poäng in på kontot.

Från Limhamns IP avgick FCT med en välförtjänt 2–0-seger, menar Johnny Lindholm.

– En otroligt skön och viktig seger för oss. Killarna har haft det tungt på sistone, vi har inte haft en lätt period bakom oss. Därav väldigt starkt av dem att kunna prestera i dag, säger lagledaren Johnny Lindholm.

FCT spred ut de två målen på varsin halvlek. Det första signerades Samuel Möller efter att denne dribblat sig igenom hemmaförsvaret och förvaltat det uppkomna läget. Mål nummer två placerade Johan Palmström in från straffpunkten.

Ett Limhamn i underläge lyckades aldrig skapa dramatik i matchen.

– Det var en ganska jämn match, men vi kontrollerar merparten av matchen. Vi gör två mål och de har egentligen inga farliga chanser alls. Hur vi uppträder och att vi vinner är det vi tar med oss.

Vad sa ni inför matchen?

– Ojiego [Chimezie] (spelande tränare) och Pa Dembo [Touray] (målvaktstränare) höll ett brandtal inför matchen. Vi lovade varandra att ge allt på planen för att försöka vända på den negativa spiral vi hamnat i. Fantastiskt att killarna svarar upp på det.

Fotboll, division fyra

Limhamns FF–FCT 0–2 (0–1)

FCT: Samuel Möller, Johan Palmström.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons