Annons

Efter seriesegern: ”Vi har enorma vinnarskallar”

TFF:s damlag är två matcher från att bli ett elitlag. ”Vi har fantastisk roligt tillsammans och sedan har vi enorma vinnarskallar”, säger mittbacken Edina Filekovic, om varför laget lyckades vinna division ett.
Fotboll • Publicerad 9 oktober 2022
TFF jublar efter seriesegern i division ett södra Götaland borta mot Halmia i Halmstad. I mitten syns Edina Filekovic, som är på väg att ta emot fler jublande lagkamrater. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FF
TFF jublar efter seriesegern i division ett södra Götaland borta mot Halmia i Halmstad. I mitten syns Edina Filekovic, som är på väg att ta emot fler jublande lagkamrater. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FFFoto: Privat

TFF fick fira en serieseger på lördagen. Det var glada miner och positiva känslor i spelarbussen när den rullade hem från Halmstad, där laget på lördagen säkrade seriesegern i division ett södra Götaland.

– Det känns fantastiskt roligt och skönt att vi uppnått vårt första delmål, säger mittbacken Edina Filekovic.

Annons

TFF-laget var pressat mot Halmia, men höll undan och vann med 1–0. Edina Filekovic och de andra i försvaret fick kämpa för att hålla nollan och för att seriesegern skulle bli klar.

– Det blir en hel del nerver i den här typen av match. Vi fick inte till det spelet vi kan men jag är stolt över tjejerna som sliter. Även om inte spelet är det bästa är vår attityd och inställning alltid bra, i varje match.

Varför vinner ni serien?

– Vi har en fantastisk lagsammanhållning. Vi fick ihop det tidigt. Det är en otrolig glädje att spela i det här laget. Vi har fantastisk roligt tillsammans och sedan har vi enorma vinnarskallar allihopa i laget. Det är gemenskapen och glädjen som gör det, konstaterar Edina Filekovic.

Det blev serieseger men som bekant ingen direktuppflyttning. Nu väntar två kvalmatcher för att nå Elitettan, som bara tre av sex serievinnare i division ett når.

– Det var en lättnad när domaren blåste av matchen. En härlig känsla. På lördagen njöt vi alla av att ha nått målet. Men från och med söndagen tänker vi på de matcher som kommer. Nu ser vi det som att det är två finaler kvar, fortsätter mittbacken.

På söndagen blev det klart att det blir BK Häcken som kommer att stå för motståndet. Göteborgslagets U-lag höll undan från IFK Värnamo i den sista omgången. 5–1 mot Göteborgs DFF innebar att laget vann division ett mellersta Götaland med tre poängs marginal.

TFF mötte Häcken i somras i en träningsmatch på Vångavallen. Då blev det en storseger för de blåa med hela 5–0.

– Det har hänt mycket på ett halvår. Nu börjar vi om från noll. Vi ska göra allt vi kan för att nå Elitettan.

– Jag ser på de här två matcherna som finaler. Jag älskar att vinna och jag ska njuta av de här två matcherna. Det är inte så många som får chansen att spela de här matcherna, konstaterar Edina Filekovic.

Annons

TFF börjar på bortaplan kommande helg. Returen spelas på Vångavallen helgen därpå.

”Jag älskar att vinna och jag ska njuta av de här två matcherna. Det är inte så många som får chansen att spela de här matcherna.”
Edina Filekovic.
TFF:s damlag vann division ett södra Götaland och firade på Halmstad arena. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FF
TFF:s damlag vann division ett södra Götaland och firade på Halmstad arena. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FFFoto: Privat
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons