Annons

Då ska superettan starta

Den 14 juni ska både allsvenskan och superettan starta. Det är målet för klubbarna meddelade Svensk elitfotboll på tisdagen.
Fotboll • Publicerad 21 april 2020
TFF:s Salif Camara Jönsson och Degerfors Jacob Ortmark i superettanmatchen på Vångavallen i somras.
TFF:s Salif Camara Jönsson och Degerfors Jacob Ortmark i superettanmatchen på Vångavallen i somras.Foto: Andreas Hillergren/TT

Början av juni har varit målet för de svenska elitlagen att dra igång säsongen. Nu har de 32 klubbarna i landets två högsta serier enats om ett datum, den 14 juni.

"Datumet meddelades för de 32 medlemsklubbarna på ett extrainsatt klubbchefsmöte via videolänk under tisdagen och alla klubbar visade enighet runt 14 juni. Nu kvarstår ett arbete med att färdigställa årsplanen för allsvenskan och superettan där det första steget är att invänta Uefas internationella kalender för att se vilka datum som är spelbara", skriver Svensk elitfotboll på sin webbplats.

Annons

Ambitionen är fortfarande att spela med publik på läktarna, trots att statsepidemiologen Anders Tegnell häromdagen sa att han inte trodde på publik på matcherna förrän till hösten.

– Nu har vi ett datum att förhålla oss till, konstaterar TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall, till TA-sporten.

TFF har ännu inte ställt in de träningsmatcher som är planerade under maj månad, trots att träningsmatcher inte får spelas för tillfället.

– Det har vi inte gjort ännu. Vi får ta det dag för dag som det är nu. Men mycket tyder på att träningsmatchen den 2 maj mot Varberg flyttas, för nu har vi ju datum att fylla på träningsmatcher med, säger Mattias Kronvall, och avser att den sista träningsmatchen är bokad till den 30 maj, borta mot Mjällby, två veckor före det nu planerade premiärdatumet.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons