Annons

Då kan TFF:s ytterback vara tillbaka – ”Trodde det var kört”

Efter att TFF-spelaren Bödvar Bödvarsson åkt på en otäck smäll mot Brage för knappt tre veckor sen befarades det värsta. Nu har röntgen-resultaten kommit och beskeden är positiva. ”Det är såklart en besvikelse att missa matcher, men i jämförelse med vad vi trodde när jag blev skadad så känns det bra”, säger han.
Fotboll • Publicerad 17 maj 2022 • Uppdaterad 19 juni 2022
Bödvar Bödvarsson i premiären mot Utsikten.Foto: AVDO BILKANOVIC

Löpning och enkla passningsövningar stod på schemat för TFF:s ytterback Bödvar Bödvarsson när resten av laget förberedde sig inför onsdagens match mot Örgryte.

Bödvarsson, som anslöt från Helsingborg under försäsongen, skadade knä och ankel i en otäck kollision under matchen mot Brage för drygt två veckor sedan. Sedan dess har han varit indisponibel.

TFF:s islänning skadade sig i matchen mot Brage.Foto: Tomas Nyberg
”Det har varit en väldigt känslomässig berg- och dalbana. Från att man ser vad som händer mot Brage, till att han är ute och rör på sig på träningsplanen idag. Det är väldigt roliga besked.”
TFF:s tränare Kristian Haynes
Annons

Efter nervös väntan på resultat från röntgen kunde TFF:s islänning dock pusta ut under måndagen.

– Det var inget allvarligt. Ligamenten var töjda, säger han.

– Det är såklart en besvikelse att missa matcher, men i jämförelse med vad vi trodde när jag blev skadad så känns det bra.

När kan du vara tillbaka?

– Jag vet inte. Jag kommer inte spela denna veckan, men jag hoppas att jag kan börja springa mer intensivt i slutet av veckan.

– I värsta fall är jag tillbaka först efter sommaruppehållet.

TFF:s tränare Kristian Haynes är lättad över det positiva beskedet.

– Jag trodde det var kört för honom, så jag är bara jätteglad att det ser så bra ut som det gör, säger TFF-tränaren som kommer matcha in spelaren försiktigt.

– Jag tror att han kommer vara tillbaka efter uppehållet. Det har varit en väldigt känslomässig berg- och dalbana. Från att man ser vad som händer mot Brage, till att han är ute och rör på sig på träningsplanen idag. Det är väldigt roliga besked, säger TFF-tränaren.

Fakta

TFF:s matcher fram till sommaruppehållet

18/5, omgång 8: Örgryte IS–TFF, 19.00.

22/5, omgång 9: TFF–Östers IF, 15.00.

28/5, TFF–Landskroa Bois, 13.00.

TFF spelar igen efter sommaruppehållet mot Halmstads BK på borta plan den 28 juni.

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons