Annons

Bortaturnén fortsätter – Pingvin tillbaka på vinnarspåret

I tredje raka bortamatchen bärgade Pingvin segern mot tabelljumbon Trojan. Ytterligare en match återstår innan laget får spela inför hemmafansen på Gylle stadion igen. ”Klart det är jobbigt att vara borta från hemmapubliken”, säger Pingvins Sigge Petersson 12–8 segern under lördagen.
Rugby • Publicerad 20 augusti 2022
Pingvinspelarna längtar efter fansen
Pingvinspelarna längtar efter fansenFoto: Mårten Svemark

Det är slitsamt att spela rugby i Pingvin i dessa tider. Under lördagen for laget till Norrköping för möte mot bottenlaget Trojan.

Det är lagets tredje raka bortamatch.

Annons

– Det är långa resor för oss, och det tar att åka långa resor. Men vi är ett bra gäng så det går. Klart det är jobbigt att vara borta från hemmapubliken, säger Pingvins Sigge Petersson.

Under lördagen var dock inga problem att sätta sig på tåget hem. Pingvin tog en viktig seger i toppstriden när Trojan brottades ner med 12–8.

– Det är klart det är roligt att vinna efter förlusten förra veckan. Det är vi jätteglada över. Vi jagar bonuspoäng så det är tråkigt att vi inte får dem med oss, säger Sigge Petersson om att laget inte lyckades vinna tillräckligt stort för att få med sig bonuspoängen från matchen.

– Men en vinst är en vinst, sammanfattar Petersson.

I nästa match på bortaturnén väntar Stockholm Exiles. Ett lag som stulit segrar från Pingvin tidigare.

”Vi är jättetaggade. Det är klart vi saknar all support vi hade när vi spelade inne i Trelleborg. Det ska bli skoj när vi kommer tillbaka. Det är jättebra att vi kan vara ute i Gylle, men vi hade fler folk hemma på Pilevallen.”
Sigge Petersson, Pingvin

För tillfället leder Pingvin superallsvenskan med 25 inspelade poäng – två poäng fler än Exiles.

– Det är skönt att vi har två poängs marginal inför den matchen, säger Sigge Petersson.

Inte förrän den 10:e september får Pingvinfansen välkomna sitt lag hem. Då väntar hemmamatch mot Enköping RK.

Tidigare i veckan fick Pingvin ekonomiskt ersättning från kommunen efter det publikbortfall laget drabbats av då man i väntan på en ny hemmastadion spelat ute på Gylle stadion.

– Det var positivt, säger Sigge Petersson som längtar till när nya hemmastadion står klar bredvid Ymorvallen.

Annons

– Vi är jättetaggade. Det är klart vi saknar all support vi hade när vi spelade inne i Trelleborg. Det ska bli skoj när vi kommer tillbaka. Det är jättebra att vi kan vara ute i Gylle, men vi hade fler folk hemma på Pilevallen, avslutar Sigge Petersson.

Rugby, superallsvenskan

NRK Trojan–Pingvin 8–12 (3–7)

Pingvin: Vano Gabroshvili 5, James Campell 2, David Abashidze 5.

André SpångSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons