Annons

15-åring har etablerat sig i landslaget

15-årige Simon Lindfors har denna hösten etablerat sig i det svenska P15-landslaget. Under de fyra fotbollslandskamper landslaget spelat har trelleborgaren spelat 90 minuter i samtliga.
Fotboll • Publicerad 19 november 2019
Trelleborgaren Simon Lindfors har under hösten spelat fyra landskamper för P15-landslaget.
Trelleborgaren Simon Lindfors har under hösten spelat fyra landskamper för P15-landslaget.Foto: Tomas Nyberg

Under hösten har en fotbollstalang från Trelleborg etablerat sig i det svenska P15-landslaget.

– Det var en fantastisk känsla att få spela för Sverige och göra debut för landslaget, säger Simon Lindfors.

Annons

Han har spelat 90 minuter i de fyra landskamper som P15-landslaget spelat.

Att han gjort bra ifrån sig visar sig också genom att han förra veckan dessutom blev uttagen till ett landslagsläger på Bosön, som ska hållas den 25 till 28 november.

Debuten skedde i augusti då de första landskamperna för P15-landslaget spelades. Då mötte laget Finland i två matcher på Gutavallen på Visby.

Det blev två förluster, först med 2–4 och sedan med hela 1–7.

– De hade spelat landskamper innan, för oss var det första matcherna så vi var inte samspelta. Därför blev det tuffa matcher, berättar Simon Lindfors.

Han gjorde bra ifrån sig då han även blev uttagen till de två landskamperna i september, borta mot Norge. Då vann Sverige först med 3–1, sedan blev det en ny 1–7-förlust.

– Vi var inte bra i den andra matchen, konstaterar Simon Lindfors, som ändå gjorde bra ifrån sig på sin högerbacksplats.

– Det är högt tempo i matcherna med Malmö FF men detta var en nivå högre. Det var ganska stor skillnad faktiskt. Men jag tyckte att jag klarade det bra.

När Simon Lindfors var 11 år lämnade han FC Trelleborg för Malmö FF.

– Min pappa slutade som tränare och då ville jag testa något nytt och då provtränade jag med Malmö FF och fick sedan en plats i laget, berättar Simon Lindfors.

Annons

Nu har han blivit uppflyttad till Malmö FF:s U17-lag.

Han har under hösten även kunnat fira ett SM-guld med Malmö FF, som vann U16-finalen mot AIK med 5–2.

– Det var verkligen en fantastisk känsla att få vinna SM, säger trelleborgaren.

När han spelade i FCT var han anfallare och central mittfältare. Efter ett år i Malmö FF blev han mittback. Senaste året har han däremot spelat högerback, vilket han även var i landskamperna.

– Jag trivs där. Man får springa mycket men vara med i både försvarsspelet och anfallsspelet.

Vilken är din styrka på planen?

– Jag kämpar och ger alltid hundra procent, jag ger aldrig upp.

Han går även i skolan i Malmö. När han började i högstadiet valde han att gå på Malmö idrottsskola, där han nu går i nian. Därmed blir det även fotboll på skoltid.

Vad betyder fotbollen för dig?

– Den betyder väldigt mycket. Jag vill satsa och se hur långt jag kan nå. Drömmen är väl att flytta utomlands och kunna leva på fotbollen, helst i England och i Liverpool, säger Simon Lindfors.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons