15-åring fick debutera när FCT vann stort

FC Trelleborg tog en klar seger hemma mot nästjumbon Dalby, seger med hela 5–1 och laget är fortsatt i serieledning i division fyra. På slutet fick 15-årige målvakten Oliver Hansen göra A-lagsdebut.
Fotboll • Publicerad 28 augusti 2022 • Uppdaterad 29 augusti 2022
Oliver Hansen fick debutera för FC Trelleborg när han fick hoppa in mot Dalby på Ymorvallen.Foto: Christer Thorell

När FCT redan hade säkrat segern lät tränaren Ojiego Chimezie 15-årige reservmålvakten Oliver Hansen göra debut och spela de sista sex minuterna av matchen. Han hann också göra en räddning i slutet när han räddade en bra slagen frispark.

– Jättekul för honom. Han har tränat med oss i A-laget i två veckor och gjort det bra. Kul att ge honom chansen. Jag vill skicka en signal till alla duktiga ungdomar i klubben att är man tillräckligt duktig och gör det man ska finns det plats i A-laget, säger FCT-tränaren Ojiego Chimezie.

Oliver Hansen kom direkt från en match med äldsta pojklaget.

– Han ville gärna vara med i båda matcherna. Jag är glad för att jag kunde ge honom chansen, säger Ojiego Chimezie.

Annars hade ”Kingen” som Ojiego Chimezie kallar Alban Merovci stor del i segern. Han levde upp till det smeknamnet mot Dalby, då han gjorde ett hattrick i andra halvlek. De tre målen kom inom loppet av 22 minuter och betydde att FCT gick ifrån 2–0 till 5–0.

– Kingen är ett smeknamn jag har gett honom, skrattar Ojiego Chimezie.

– Han har varit het på träningarna i veckan och det var kul att han tog med sig det till matchen, fortsätter tränaren.

Alban Merovci, ”Kingen” firar efter ett av sina tre mål mot Dalby.
Alban Merovci, ”Kingen” firar efter ett av sina tre mål mot Dalby.Foto: Christer Thorell

FCT hade kontroll på matchen från start och efter två snabba mål från John Ebere Ekeh, i minut 19, och 2–0 av Timothy Lazarevski, sju minuter senare.

– Jag sa till killarna att vi behövde vara väldigt försiktiga idag så vi inte underskattade dem. Killarna fattade det. Efter våra två mål i första halvlek hade vi kontroll, säger Ojiego Chimezie.

Samtidigt besegrade Klagshamn Bellevue med 2–0, vilket gör att FCT nu leder med tre poäng före de nämnda lagen. Även Staffanstorp är med i racet, de är fyra poäng bakom.

Fem matcher återstår. Ettan går direkt upp till division tre. Tvåan och trean har chansen att gå upp via kval.

– Vi har allt i våra egna händer. Men det är lång väg dit, konstaterar Ojiego Chimezie.

”Kingen är ett smeknamn jag har gett honom.”
FCT-tränaren Ojiego Chimezie, om tremålsskytten Alban Merovci.
Alban Merovci tar sig fram i matchen mot Dalby på Ymorvallen.
Alban Merovci tar sig fram i matchen mot Dalby på Ymorvallen.Foto: Christer Thorell
Fotboll, division fyra

FCT–Dalby 5–1 (2–0)

Målen: 1–0 (19) John Ebere Ekeh, 2–0 (26) Timothy Lazarevski, 3–0 (53) Alban Merovci, 4–0 (66) Alban Merovci, 5–0 (75) Alban Merovci, 5–1 (83) Jonathan Andersson.

Timothy Lazarevski firar sitt 2–0-mål.
Timothy Lazarevski firar sitt 2–0-mål.Foto: Christer Thorell
John Ebere Ekeh, som gjorde FCT:s första mål, tunnlar en motståndare.
John Ebere Ekeh, som gjorde FCT:s första mål, tunnlar en motståndare.Foto: Christer Thorell