Annons

14–0 – TFF förkrossande överlägset mot Lörby

TFF besegrade Lörby på bortaplan med 14–0 i division ett. Nästa helg blir det toppmöte hemma mot tabelltvåan Eskilsminne. Däremellan är det DM-semifinal mot Malmö FF – en match som TFF vill flytta.
Fotboll • Publicerad 27 augusti 2022 • Uppdaterad 28 augusti 2022
TFF leder division ett med sex omgångar kvar.
TFF leder division ett med sex omgångar kvar.Foto: Tomas Nyberg

Resultatet 14–0 säger det mesta. Vi får backa till säsongen 2016, när TFF spelade i division fyra, för att hitta liknande segersiffror i seriesammanhang.

Det dröjde till den 14:e minuten innan TFF gjorde 1–0. Därefter rullade det på.

Annons

– Vi hade lovat oss själva att göra en bättre första halvlek än vi gjorde mot Staffanstorp senast. Vi skulle gasa på direkt, säger Hans Malmgren, tränare i TFF.

Efter 9–0 i paus fortsatte målproduktionen i andra halvlek. TFF bytte ut tre av sina starkaste offensiva kort i paus i form av Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson och Alice Egnér. Samtliga ersättare gjorde mål i andra halvlek: Rio Strand, Jennifer Lilliehöök och Ebba Wendt Lundgren.

Trots storsegern talade Hans Malmgren om blandade känslor när nivåskillnaden är så markant.

– De [Lörby] ska ha cred för att de fortsatte spela fotboll.

TFF leder division ett med fyra poängs marginal ned till Eskilsminne med sex omgångar kvar. På lördag, den 3 september, möts lagen på Vångavallen.

Före det ligger det också en DM-semifinal mot Malmö FF, på tisdag. Enligt TFF-tränaren har man försökt att flytta matchen, utan framgång.

– Vi har gett ett antal datum till Malmö för att få matchen flyttad, säger Hans Malmgren, som helst vill ha en vanlig träningsvecka utan DM-match.

– Jag vill att vi ska ha bästa möjliga förberedelser för matchen mot Eskilsminne. Det är serien som är det viktiga, säger Hans Malmgren som på lördagseftermiddagen inte vet om det blir någon DM-match på tisdag eller inte.

TFF-tränaren säger att han sagt vad han tycker i frågan och att det nu är upp till klubben att bestämma hur man ska göra.

Inte heller på söndagen fanns något besked om matchen flyttas eller inte.

Annons

– Det pågår dialoger men vi vet mer imorgon [måndag] förmiddag, säger Mattias Kronvall, på söndagseftermiddagen.

”Jag vill att vi ska ha bästa möjliga förberedelser för matchen mot Eskilsminne. Det är serien som är det viktiga.”
Hans Malmgren
Fotboll, division ett

Lörby–TFF 0–14 (0–9)

Mål, TFF: Elisa Lang Nilsson 3, Ebba Jahnfors 2, Viktoria Persson 2, Irmelie Jonsson, Alice Egnér, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehök, Tilde Olsson, Rio Strand, självmål

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons