FCT starkast i vindpinat derby – avgjorde i första halvlek

Vinden spelade en av huvudrollerna när Anderslövs Boik tog emot FC Trelleborg i division fyra. En annan huvudroll spelade Amanda Larsson som gjorde fem mål för FCT. Bortalaget vann en blåsig premiär med 7–2 (5–0) i Anderslöv.
Fotboll • Publicerad 10 april 2022
FC Trelleborgs Tekla Jönsson och Hilda Ganslandt i kamp med Anderslövs Elise Segerhagen och Thea Bergstrand.Foto: Björn Gustavsson

För både FCT och Anderslövs Boik var det en speciell match. Båda lagen gjorde comeback i seriespel på damsidan efter många års bortavaro.

FCT spelade med vinden i ryggen i första halvlek och satte tryck på hemmalaget. Amanda Larsson, som nyligen anlände till FC Trelleborg från TFF, hade gjort hat trick efter 22 minuter.

I andra halvlek rivstartade Boik med två mål inom fem minuter. Sedan blev det inte mer från hemmalaget.

– Kanske inte vår bästa match, men vi vinner, det är det viktigaste, sammanfattar lagkaptenen Johanna Frid i FCT.

Johanna Frid var med om att föra upp TFF från division fyra till division ett innan hon tog en fotbollspaus. Nu börjar hon en ny resa med FCT. Tanken är att laget ska vara med i toppen.

– Jag tror det kommer att bli bra. Vi siktar på topp tre. Vi har spetskvalitéerna i anfallet, sedan har vi satt de lite mer rutinerade i backlinjen, säger hon.

Mot toppen siktar inte Anderslövs Boik. Lagkapten Alexandra Kristensson beskriver motvindsupplevelsen i första halvlek som riktigt jobbig.

– Vi hade lite otur, för vinden mojnade lite i andra halvlek. Men vi skyller inte på den. Men vi fick spräcka vår nolla, det är vi riktigt nöjda över.

Vad kan vi förvänta oss av Anderslöv i år?

– Att vi ger hundra procent i alla matcher, att vi är positiva och har roligt. Vi vill naturligtvis vinna, men vi går inte in med inställningen att vi ska komma först, säger Alexandra Kristensson, som fått sin skolning i IFK Trelleborg och som nu gjort comeback efter ett antal år.

Tanken var att Boik skulle ha varit med i seriespelet redan för ett år sedan, men när det blev dubbelserie istället för enkelserie kände sig klubben och spelarna inte redo.

Nu är det annorlunda.

– Vi gjorde rätt i att vänta. Nu är vi redo, säger Alexandra Kristensson.

Fotboll, division fyra

Anderslövs Boik–FC Trelleborg 2–7 (0–5)

Mål: 0–1 Amanda Larsson, 0–2 Amanda Larsson, 0–3 Amanda Larsson, 0–4 Julia Lindholm, 0–5 Johanna Frid, 1–5 Elise Segerhagen, 2–5 Hanna Dergård, 2–6 Amanda Larsson, 2–7 Amanda Larsson.

”Kanske inte vår bästa match, men vi vinner, det är det viktigaste.”