Dramatiskt när Nilssons lag åkte ur Champions League

Efter en dramatisk upplösning på dubbelmötet fick Andreas Nilssons Telekom Veszprém HC se sig utslaget ur handbollens Champions League. THW Kiel drog längsta strået i förläggningen, där Ystadsonen Niclas Ekberg avgjorde, 36–35.
Handboll • Publicerad 29 december 2020
Andreas Nilsson bidrog med två mål i den dramatiska förlustmatchen.Foto: Rene Schutze

Det blev ett lika dramatiskt som snöpligt uttåg när Andreas Nilsson och hans Veszprém tvingades lämna slutspelet i Champions League. Detta efter knapp förlust mot tyska Kiel, som väntas final mot Barcelona.

Det ungerska laget inledde motigt och tog en tidig timeout i underläge 6–9. Men någon vidare förbättring gick inte att tyda. Man hade fortsatt svårt att störa Kiel, som behöll ledningen in i pausvilan, 18–13.

Väl i den andra halvleken spelade Veszprém upp sig och kunde tampas allt intensivare med Kiel. Två mål från trelleborgaren Andreas Nilsson bidrog till detta.

I de skälvande sista minuterna hade ungrarna lyckats äta sig ikapp. Vid slutsignalens ljudande var ställningen lika på 29.

En dramatisk förläggning väntade, där lagen turades om att hitta nätet. Men när allt skulle avgöras var det Kiel som var skarpast.

Ystadbördige Niclas Ekberg blev matchens sista målskytt efter att ha brutit in från högerkanten och förvaltat läget han skaffat sig. Stort jubel utbröt i hemmalaget, som kunde fira segern, 36–35, knappt 30 sekunder senare.

Kontentan: Kiel går vidare till final mot Barcelona, en riktig klassiker om återkommer med jämna mellanrum (tidigare 2000 och 2010). Andreas Nilsson och hans Veszprém får slicka såren inför tredjeprismatchen, där franska PSG väntar.