IFK-damer tog ”jätteviktig seger”

Efter bara en seger på de första fem omgångarna i division tre tog IFK Trelleborgs damer en viktig trepoängare när Kvarnby besegrades på Vångavallen med 5–3. ”Jätteviktig seger för oss”, sa en lättad Joakim Persson, tränare i IFK.
Fotboll • Publicerad 15 maj 2022
IFK Trelleborgs anfallare Amanda Ohliw driver med bollen. Hon gjorde två snabba mål mot Kvarnby och ledde IFK till seger. Foto: Sanne ÖrlegårdFoto: Privat

IFK Trelleborg har haft en jobbig start på säsongen. Förutom att det bara blivit en seger på de fem första omgångarna har laget drabbats av många skador. Till hemmamötet sållade sig nyckelspelaren Vera Aall-Flood till skadegänget på grund av ryggproblem.

Men trots att flera spelare saknades tog sig IFK-laget samman och svarade för en stark insats mot tabellfyran Kvarnby.

– Enormt skönt. En jätteviktig seger för oss. Det är klart att det tär på självförtroendet att förlora, säger IFK-tränaren Joakim Persson.

IFK fick en bra start när nyförvärvet Amanda Ohliw gjorde 1–0 redan efter åtta minuter, och ökade på till 2–0 bara tre minuter därpå.

– I de andra matcherna har vi hamnat tidigt i underläge. Nu var det vi som fick tidiga mål och fick jobba lite i medvind. Amanda gör det bra, hon har verkligen blivit ett tillskott för oss, säger Joakim Persson, om anfallaren och den tidigare elitspelaren i Stattena som gjort comeback på fotbollsplanen efter ett långt uppehåll från fotbollen.

I andra halvlek tog Nathalie Nowak över målskyttet för IFK. Hon gjorde två mål på två minuter (minut 56 och 57) och IFK gick fram till 4–0. I 68:e minuten gjorde Nowak sitt tredje mål, som då betydde 5–1.

Kvarnby tog sig närmare i slutet, men IFK kunde hålla undan och vinna.

– Vi slarvade lite och det blev lite nerv i slutet. Men mycket skönt att få vinna, konstaterade Joakim Persson.

Fotboll, division tre

IFK Trelleborg–Kvarnby 5–3 (2–0)

IFK: Nathalie Nowak 3, Amanda Ohliw 2.

”Enormt skönt. En jätteviktig seger för oss.”
Joakim Persson, tränare IFK Trelleborg.
Nathalie Nowak gjorde tre mål för IFK Trelleborg mot Kvarnby. Här jagar hon en Kvarnbyspelare med bollen. Foto: Sanne ÖrlegårdFoto: Privat