Annons

TFF får möta Östersund som nekas elitlicens

Östersunds FK nekas elitlicens till nästa säsong. Det ser ut att innebära att TFF får möta dem i superettan nästa år, i stället för Brage, som flyttas upp till allsvenskan, om beslutet står sig.
Fotboll • Publicerad 26 november 2019
Förre TFF-spelaren Felix Hörberg tackar publiken efter den allsvenska matchen mellan Östersunds FK och Djurgårdens IF på Jämtkraft Arena. Nu nekas Östersund elitlicens.
Förre TFF-spelaren Felix Hörberg tackar publiken efter den allsvenska matchen mellan Östersunds FK och Djurgårdens IF på Jämtkraft Arena. Nu nekas Östersund elitlicens.Foto: Per Danielsson/TT

TFF ser ut att få en ny motståndare i superettan nästa år. Östersunds FK nekas elitlicens meddelar Svenska Fotbollförbundets licensnämnd på tisdagen.

Det innebär att IK Brage, som förlorade i det allsvenska kvalet mot Kalmar FF, flyttas upp till allsvenskan.

Annons

Östersund, med tre före detta TFF-spelare i laget, ser därmed ut att få spela i superettan nästa år.

– Regelverket säger att lag som inte beviljas elitlicens ska inom ramen för seriesammansättningsbeslut nedflyttas en nivå, säger Helmersson, till Fotbollskanalen.

Det vill säga superettan?

– Ja. Det finns andra särregleringar att om man var på nedflyttningsplats så ska man ner ytterligare en och så vidare, men i det här fallet handlar det om en serie, säger Lars Helmersson.

I Östersund spelar Dino Islamovic, Felix Hörberg och Nebiyou Perry, som ÖFK värvat från TFF.

Östersunds FK har till den 10 december på sig att överklaga, vilket personer i klubbledningen säger, till flera medier, att de kommer att göra.

Detta är andra gången en allsvensk klubb nekas elitlicens. Örebro SK beviljades inte spel i allsvenskan 2005 och då fick Assyriska FF platsen och Örebro flyttades ner till superettan.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons