Offensiven i fokus när TFF vann mot danskt lag

TFF har visat att defensiven är intakt. I lördagens 2-0-seger mot Nykøbing fick även offensiven tillfälle att glänsa. ”Vi visar på bra tendenser idag”, säger Kristian Haynes.
Fotboll • Publicerad 15 februari 2020
TFF firar ett av lördagens två mål.Foto: Joel Ask

För andra helgen i följd fick TFF besök av danskt motstånd. Nykøbing såg till att bjuda upp spelmässigt i den första halvleken. Men vid det här laget hade TFF bevisat att man är kapabla till att försvara, och målvakten Hampus Nilsson och hans försvar behövde inte förta sig nämnvärt.

Istället skulle TFF ta över ju längre tiden gick. Ett par byten efter pausvilan blev en positiv indikation i lagets offensiv, som kom att blomstra allt mer.

Två mål i den andra halvleken var en logisk följd TFF:s övertag.

Erik Andersson och inbytte Oscar Johansson såg till att fastställa slutresultatet till 2-0 redan efter en timmes spel. Detta genom varsitt mål med bara ett par minuters mellanrum.

– Vi gör en bra insats i dag. Vi pratar hela tiden om att flytta fram positionerna, att bli bättre från match till match, och det tycker jag vi gör.

TFF har tidigare under försäsongen visat att man är starka i det defensiva spelet. Nykøbing fick visserligen äga en del boll, men inte mycket mer än så släppte TFF till.

– Vi hittar en bra tajming i vårt presspel, vinner mycket boll och ligger bra i vår struktur. Tiden talar för att vi kommer bli ännu bättre om vi fortsätter arbeta hårt, säger Haynes.

Anfallsspelet har dock framkallat ett par frågetecken under de senaste veckorna. Men i lördagens match visade TFF stundtals finess i offensiven.

Kristian Haynes var nöjd med vad han fått skåda från sitt lag i anfallsväg.

–Först och främst så gör vi två fina mål. Sen skapar vi en del lägen och har bud på fler mål.

Nyförvärvet Herman Hallberg fick speltid på mittfältet.Foto: Joel Ask

Ett nytt ansikte i TFF:s lag, Herman Hallberg som nyligen värvats in, fick speltid i den andra halvleken.

– Han gjorde det bra. En väldigt lojal och skicklig spelare. Fick även en ”hockey-assist” till ena målet, säger Kristian Haynes.

Fotboll, träningsmatch

TFF-Nykøbing 2–0 (0–0)

Mål: Oscar Johansson 67', Erik Andersson 69'.

TFF: Hampus Nilsson–Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Anton TidemanNiklas Vesterlund(Kasper Harletun 46')–Erik Andersson, Christian Thobo Køhler(Jacob Christiansen 79'), Haris Brkic(Herman Hallberg 59'), Mattias Håkansson(Oscar Johansson 59')–Måns Söderqvist(Salif Camara Jönsson 46'), Fatawu Safiu(André Reinholdsson 75')

Plus och minus

Bra och mindre bra i TFF:s träningsmatch

+Plus

Offensiven. Efter ett par matcher utan större briljans på den sista tredjedelen visade TFF under lördagen att man är på rätt väg. Flertalet skapade chanser, variationer i speluppbyggnaden och många som deltog framåt.

–Minus

Fasta situationer. Frisparkar eller hörnor – mer eller mindre ingen renderade i någon farlighet för TFF:s del. I spel med ”död boll” finns det absolut mer att slipa på.