Annons

Nya förutsättningar för förra årets jumbo

2021 var en jobbig säsong för Gislövs IF. Inte nog med att laget slutade sist i division sex – klubben fick kämpa för att få ihop spelare till A-laget. Nu ser situationen mycket bättre ut.
Fotboll • Publicerad 30 januari 2022
Gislövs tränarduo, Rasmus Vinkvist och Jonatan Frid.
Gislövs tränarduo, Rasmus Vinkvist och Jonatan Frid.Foto: Privat

Gislövs IF slutade sist i division sex förra året. Laget slet länge för att vinna en match och lyckades till sist vinna två. Men tio inspelade poäng på 18 matcher och jumbo i lägsta serien var inget smickrande facit.

Men inför den kommande säsongen ser läget ljusare ut. Klubben har nu fått fler spelare till sitt herrlag. Så många att klubben även kommer att ha ett lag i reservlagsserien, eftersom även många juniorer kommit till föreningen.

Annons

– Vi var 28 spelare på träningen i måndags, det är en stor skillnad jämfört med förra året då vi kunde vara under tio spelare per träning, berättar Rasmus Vinkvist, tränare i Gislöv.

Han berättar också att klubben även startat ett U19-lag. De tränar med A-truppen en gång i veckan och då blir det trångt på träningsplanen.

– Nu är nästan problemet att vi behöver fler tränare, skrattar Rasmus Vinkvist, som leder Gislövs herrlag tillsammans med Jonatan Frid.

Förra året var Vinkvists första år som tränare. Han fick då lägga mycket tid på att få ihop spelare till matcherna.

– Vi har många trogna Gislövare som alltid ställer upp och det är tacksamt, men de är ju 40 och till och med 50 år. Nu kommer vi att kunna plocka spelare underifrån om vi behöver, och vi måste ju också börja flytta upp yngre spelare successivt, säger tränaren.

– Det ska inte behöva vara som förra året, en klubb som Gislöv som har en fin ungdomsverksamhet ska inte vara utan ett A-lag, anser Rasmus Vinkvist.

Åtta nyförvärv är hittills klara. Bland annat bröderna Malmgren, Martin och Viktor, som båda kommer tillbaka till sitt Gislöv efter en säsong i Lilla Beddinge BK.

– Det blir andra förutsättningar i år, och förhoppningsvis ska vi inte behöva komma sist i alla fall, säger Rasmus Vinkvist.

”Vi var 28 spelare på träningen i måndags, det är en stor skillnad jämfört med förra året då vi kunde vara under tio spelare per träning.”
Rasmus Vinkvist, tränare Gislövs IF.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons