Annons

Kasper Harletun tränade med Trelleborgs FF:s A-lag: ”Ett alternativ”

16 år gamle Kasper Harletun bröt i somras sitt kontrakt med Bologna i Italien. Förra veckan tränade den kontraktslöse talangen med TFF:s A-lag.
– Sen finns det andra alternativ också, säger han.
Fotboll • Publicerad 6 november 2019
Kasper Harletun blev upplyft och fick träna med TFF:s A-lag. I förgrunden MFF-lånet Hugo Andersson.
Kasper Harletun blev upplyft och fick träna med TFF:s A-lag. I förgrunden MFF-lånet Hugo Andersson.Foto: privat

Familjen Harletun sitter på några av Trelleborgsfotbollens största talanger. 19-årige Kevin Harletun i MFF, som ryktats till England, 16-åriga Cassandra Harletun i FC Rosengård, och numera kontraktslöse Kasper Harletun, 16 år.

Efter ett år med Bologna i Italien kom han överens med klubben om att lämna. Han hade då varit utlånad sex månader till Carpi FC, som då slutade sist i den italienska andraligan. Där var tanken att han skulle få spela med A-laget. Så blev det däremot inte och det var mycket som inte stämde för den unge mittbacken.

Annons

– Folk i laget rökte och så. Mitt boende var inte bra och jag trivdes heller inte i laget. Då är det svårt att prestera också, säger Kasper Harletun.

Nu handlar allt om att hitta glädjen i fotbollen igen, menar 16-åringen, som fyller 17 strax innan jul.

– Det är spännande nu och ganska mycket som står på spel faktiskt, att jag ska hitta min rätta klubb och kunna utvecklas på en annan nivå.

Under hösten har han tränat med TFF:s U19-lag och den senaste veckan fick han även vara med på A-lagets träningar.

– Det kändes bra. Det var bättre tempo, jag var mer påkopplad och tycker jag löste det ganska bra, säger Kasper Harletun.

Kan det bli aktuellt att skriva kontrakt med TFF?

– Det är ett alternativ, men sen finns det andra alternativ också. Både utomlands och i Sverige. För tillfället finns ingen diskussion med TFF, men det är fortfarande ett alternativ.

Kasper Harletun hoppas nu på A-lagsspel den kommande säsongen och tror att han klarar nivån. Innan han gick till Bologna i Italien spelade han i Helsingborgs IF:s ungdomslag. Han beskriver sig själv som en ganska komplett mittback.

– Jag är bra en mot en, bra på huvudet och ganska bra på fötterna som en spelförande mittback. Sen är jag hyfsat snabb också, säger han.

Storebror Kevin Harletun berättade förra veckan för TA-sporten att det kan bli aktuellt att skriva på för TFF om allting stämmer. Men att spela tillsammans med sin bror är ingenting som driver Kasper Harletun.

Annons

– Jag tänker inte direkt på det, han ska spela där han trivs och jag ska spela där jag trivs. Sen om det blir så till sist så är det klart att det kan vara kul att spela ihop.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons