FCT tappade poäng mot jumbon

Limhamns FF har inte vunnit någon match i år. Men de lyckades knipa en poäng via 2–2 mot FC Trelleborg som jagar för att hänga på topplagen. ”Det är en match vi ska vinna om vi ska vara med där uppe”, säger FCT-tränaren Chimezie Ojiego.
Fotboll • Publicerad 12 september 2021
FCT-tränaren Ojiego Chimezie.
FCT-tränaren Ojiego Chimezie.Foto: Joel Ask

Tabellsexan FC Trelleborg vill försöka hänga på topplagen i division fyra. Men då måste matcherna mot de sämre lagen vinnas. FCT misslyckades med just det borta mot Limhamns FF. Hemmalaget, som inte vunnit någon match i år, tog sin blott tredje poäng, när de lyckades kvittera till 2–2 med elva minuter kvar.

– De har ingenting i andra halvlek förutom målet som de gör. Vi tappar två viktiga poäng, säger FCT-tränaren Chimezie Ojiego.

Det var den förre TFF- och IFK-spelaren Max Forslund som kvitterade för hemmalaget i den 79:e minuten.

– Linjedomaren höjer flaggan för offside och backarna stannade upp, men målet godkändes. Det var väldigt märkligt, säger Chimezie Ojiego.

Kevin Fridlund gjorde två mål i den första halvleken, 0–1 i den 17:e minuten och 1–2 i den 39:e minuten. FCT hade chanser att göra fler mål men hade inte skärpan när lägena gavs.

– Visst, de krigar för att hålla sig kvar. Men det här är en match vi ska vinna oavsett om vi spelar bra eller inte. Vi gör inte vår bästa match men vi förtjänade tre poäng, säger tränaren.

FCT är kvar på sjätte plats i tabellen. På lördag får laget chans till revansch då det är hemmamatch mot nästjumbon Vellinge FF.

Därefter väntar fyra matcher mot topplagen, Klagshamn, Bellevue, Lilla Torg och Staffanstorp United.