Trots tuff start: FCT siktar på att gå upp

Efter 1–3 mot Kosova har FC Trelleborg inlett division fyra med bara en seger på tre matcher. Men det hindrar inte lagets målsättning. ”Vi ska upp med det här laget”, säger tränaren Malik Sesay.
Fotboll • Publicerad 17 augusti 2020
Toni Bahtiri gjorde FC Trelleborgs mål mot Kosova, på en straff. Arkivbild.Foto: Tomas Nyberg

Efter krossen mot Vellinge FF med 8–0 förra helgen fick FCT en kalldusch i tredje hemmamatchen på raken. Trots stort spelövertag blev det 1–3 mot Kosova.

– Vi har bollen 80 procent av tiden, men vad gör det när vi inte gör det vi ska när vi har den, konstaterar Malik Sesay.

FCT-tränaren menar att sex av de sju mål laget släppt in denna säsong beror på individuella misstag.

– Kosova gör tre mål på tre chanser. Det är för dåligt. De har ingenting förutom sina mål, berättar Malik Sesay.

Han syftar på Kosovas 3–1-mål med en minut kvar, när en motståndare lyckades ta sig förbi tre hemmaförsvarare och få in bollen.

Det i ett läge när FCT tryckte på rejält sista halvtimmen efter Toni Bahtiris 1–2-mål via en straff i 61:a minuten.

Men FCT-tränaren ger inte upp trots att laget bara har tre poäng efter tre omgångar.

– Alla slår alla i den här serien. Den kommer inte att vara avgjord förrän i slutet, men vi har inte råd med två förluster till.

Redan på onsdag väntar första bortamatchen för säsongen, när laget gästar Ariana.