Annons

Sista hoppet på klassisk rugbymark

Pingvin har tagit farväl av Pilevallen. Någon officiell avskedsfest anordnades inte, men några av klubbens medlemmar samlades på gräsmattan för att ha picknick på lördagskvällen.
Rugby • Publicerad 30 maj 2021
Sista hoppet på Pilevallen. Lisa Kaptein Kvist och Britt Westesson har massor av minnen från massor av matcher. I lördags tog de farväl av Pilevallen med picknick.
Sista hoppet på Pilevallen. Lisa Kaptein Kvist och Britt Westesson har massor av minnen från massor av matcher. I lördags tog de farväl av Pilevallen med picknick.Foto: Björn Gustavsson

Pilevallen har varit Pingvins hem sedan 1976. När maj blir juni lämnar klubben klassisk rugbymark. Med mat, dryck och massor av minnen tog rugbyfolket ett sista farväl i solskenet på lördagskvällen.

Britt Westesson och Lisa Kaptein Kvist fällde upp sina campingstolar på den plats där damlaget avgjorde SM-finalen 1994.

– Det var här vi gjorde den avgörande finten, säger Lisa Kaptein Kvist, som berättar att guldet förevigades av Svt.

Pilevallens gräs har sällan varit frodigare, men nu går flyttlasset för Pingvin. Först till Gylle Stadion och sedan till en ny anläggning norr om Ymorvallen.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons