Kostsamt misstag kostade alla poäng för välspelande IFK

Ett spelförande IFK Trelleborg var både fyndigt och finurligt, men brast i de avgörande detaljerna. Därför fick laget inget betalt för en spelmässigt fin premiär i division tre. Högaborg utnyttjade ett sent försvarsmisstag och vann med 2–1 (1–0).
Fotboll • Publicerad 10 april 2022
Oskar Malmgren kröker rygg minuterna före slutsignalen. Trots en spelmässigt bra match förlorade IFK mot Högaborg med 1–2.Foto: Björn Gustavsson

IFK Trelleborg har varit ett vinnande lag på försäsongen och kom till premiären med offensiva ambitioner och massor av energi. Dessutom med vinden i ryggen i första halvlek.

På planen gjorde IFK mycket rätt, men det understundom rejäla spelövertaget omsattes bara i ett mål.

Det borde ha varit fler. IFK:s tempofyllda anfallsspel ledde till en mängd farliga hörnor och på vänsterkanten kom nyförvärvet Ludvig Johansson ständigt förbi.

– Jag tycker vi spelar jättebra i 60 minuter, sedan går vi ner lite i tempo. Vi har ju många lägen men gör inte mål. Hoppas att det släpper. Det är i alla fall positivt att vi får med oss en bra prestation, säger Oskar Malmgren, offensiv kreatör i IFK.

Anfallaren Kevin Fridlund, nyförvärv från FC Trelleborg, skarvar in IFK:s första seriemål 2022.Foto: Björn Gustavsson

IFK fick utdelning i början av den andra halvleken. Oskar Malmgrens högerhörna fångades upp av mittbacken Rasmus Fridolf som hittade in till Kevin Fridlund som stötte in kvitteringen.

– Jag löper in på första och skarvar den. Jag kände att det var en fri yta, så jag gick på den, säger Kevin Fridlund.

Högaborg hade inte så många organiserade anfall, men när laget kom i närheten av IFK:s straffområde blev det farligt. Målvakten Max Rengbo gjorde en kvalificerad räddning i mitten av den andra halvleken.

Hemmalaget försökte gå för ett segermål sista kvarten, men fick inte det tryck man fått tidigare i matchen.

Istället avgjorde Högaborg. När IFK-målvakten passade bollen till en motståndare med fem minuter kvar var dagen förstörd.

– Tråkigt. Vi har både första och andra halvlek egentligen. Vi har lägen i både första och andra som vi ska sätta. Sedan... De gör väl mål på sina chanser, säger Kevin Frildund, ett av fyra nyförvärv i IFK:s premiärelva.

Ludvig Johansson, ny från Vellinge IF, utmanade gärna och kom ofta förbi på sin vänsterkant.Foto: Björn Gustavsson

Goda intentioner och prestationer fanns det gott om, däremot ingen seger och inga poäng att jubla över. Efter en segerrik försäsong började allvaret men ett tungt nederlag för IFK.

”Hoppas att det släpper. Det är i alla fall positivt att vi får med oss en bra prestation.”