Annons

Pirates värvar duo från konkurrenten

Trelleborg Pirates värvar från konkurrenten i superettan Eos. 22-årige Erik Nilsson kommer tillbaka till klubben, och dessutom har den 1,98 meter långe 17-åringen Meo Martin skrivit på. Han började med basket för bara två år sedan. ”En fantastisk talang”, säger tränaren Jeremy Lou.
Basket • Publicerad 17 augusti 2021
Meo Martin, till vänster, och Erik Nilsson lämnar Eos för spel i Trelleborg Pirates.
Meo Martin, till vänster, och Erik Nilsson lämnar Eos för spel i Trelleborg Pirates.Foto: Jonas Bergström

Trelleborg Pirates rustar inför kommande säsong i superettan. Två spelare från seriekonkurrenten, Lundalaget Eos, väljer nu i stället spel i Västervångshallen.

– Utvecklingsmöjligheterna för mig är större här än i Eos, konstaterar Erik Nilsson.

Annons

Han spelade i Pirates säsongen 2017-18, men valde efter det att gå tillbaka till Eos. Men det har hänt mycket i Trelleborg under dessa år.

– Klubben har gjort en fantastisk resa. Sist jag var här spelade vi en skolsal, nu har vi en jättefin arena, säger Erik Nilsson och blickar ut över Västervångshallen, där Pirates håller till sedan två år tillbaka.

Piratestränaren Jeremy Lou har också en tanke att skola om Erik Nilsson till pointguard.

– Jag har spelat som tvåa, komboguard, innan. Jag gillar idén med en ny position och det kommer bli utvecklande för mig, säger Erik Nilsson.

– Det är dags för Erik att ta nästa steg i sin utveckling. Han har stor potential som pointguard, anser Jeremy Lou.

Erik Nilsson var med i den camp som Trelleborg Pirates anordnade för tre veckor sedan, då spelare från hela världen kom till Västervångshallen för att visa upp sig.

– Efter det bestämde jag mig för Pirates, berättar Erik Nilsson.

Även det andra nyförvärvet, Meo Martin, var med på campen. Han är från Tyskland men flyttade till Lund för två år sedan. Och det var först då han återupptog sin basketkarriär.

– Jag började med basket när jag var liten men slutade när jag var tio år. Men när min lillebror började spela och jag såg att han blev bättre inspirerade det mig, säger tysken, som blir 18 år i oktober.

– Det är en fantastisk talang som gått lite under radarn. Han har en enorm utvecklingspotential, säger Jeremy Lou, om den 1,98 meter långa tysken.

Annons

Meo Martin vann också den dunktävling som arrangerades i samband med Pirates camp.

– Jag försöker lära mig mycket nu och ta igen det jag missat. Men jag har ett väldigt stort sug efter att lära mig saker. Jag vill bli bättre varje dag. Det kan nästan vara en fördel med att börja spela sent, säger Meo Martin.

Han anser, precis som Erik Nilsson, att möjligheterna till utveckling är större i Trelleborg än i Lund.

– Här är det bra spelare och bra tränare, och väldigt fina faciliteter, säger Meo Martin.

Pirates jobbar också på att amerikanen Justin Tuckson ska komma tillbaka till klubben. Han spelade i Pirates fram tills pandemin bröt ut.

– Han vill komma tillbaka och vi var väldigt nöjda med honom, säger Jeremy Lou.

Pirates har tränat hela sommaren men försäsongen inleddes officiellt på måndagen. I september börjar laget spela träningsmatcher.

”Jag vill bli bättre varje dag. Det kan nästan vara en fördel med att börja spela sent.”
Meo Martin, nyförvärv i Pirates.
Meo Martin och Erik Nilsson. Nya spelare i Trelleborg Pirates.
Meo Martin och Erik Nilsson. Nya spelare i Trelleborg Pirates.Foto: Jonas Bergström
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons