TFF tog två av tre titlar i förlängningarnas finalspel

När damerna vunnit sin final ville inte herrlaget vara sämre. TFF, representerat av U19-laget, fick hårt motstånd av Klagstorp men var starkast i förlängningen och tog hem TF-cupen inför storpublik i Söderslättshallen.
Futsal • Publicerad 5 december 2019 • Uppdaterad 6 december 2019
Hjalmar Javefors på väg att springa förbi Denis Malovic och Fisnik Shala.
Hjalmar Javefors på väg att springa förbi Denis Malovic och Fisnik Shala.Foto: Björn Gustavsson

Klagstorp vann den sista upplagan av TA-cupen för ett år sedan och var inte långt från att ta första inteckningen i TF-cupen. I finalen mot TFF utjämnade laget två gånger om genom sylvasse målskytten Vladimir Pasarikovski.

Men i förlängningen räckte det inte. Med ungdomlig energi var det TFF som orkade mest och med en spelare mindre i varje lag hittade lagkapten Markus Holasek rätt när han satte bollen i nät från nära håll.

Segrare i TF-cupen. TFF vann herrklassen efter att ha finalbesegrat Klagstorp med 3–2 efter förlängning.Foto: Björn Gustavsson

– Det är alltid kul att vinna en turnering. Man har lite press på sig, många ser TFF som ett bra lag och många hejar på underdogsen. Så det är skönt att kunna vinna, sammanfattade Markus Holasek.

Vägen till slutsegern gick under finalkvällen via förlängningsseger mot Gylle med 1–0 i kvartsfinalen och via 3–0 mot Bosna SK i semifinalen.

Rätt sida. Denis Malovic uppvaktas av Markus Holsaek.
Rätt sida. Denis Malovic uppvaktas av Markus Holsaek.Foto: Björn Gustavsson

TFF:s Hjalmar Javefors utsågs till turnerings lirare och bidrog bland annat med två mål i den övertygande semifinaltriumfen.

I finalen var det Markus Holasek som både inledde och avslutade målskyttet.

– Det är en jämn match, mycket fram och tillbaka där vi släpper in lite enkla mål. Men vi fortsätter pressa på och det lönar sig i slutet. Det känns som att vi tröttar ut dem, sa Markus Holasek.

Hur upplevde du segermålet?

– Vi är två mot två i förlängningen och använder oss av målvakten så att det blir tre mot två. Han driver upp i mitten, och till slut måste någon av dem sätta press. Då blev jag fri, jag vet att jag antingen ska spela in eller skjuta på mål. När jag ser att målvakten är på väg ut för att täcka passning är det bara att lägga in den.

Till vardags är 18-årige Holasek mittback i TFF:s U19-lag. I våras blev det även spel i U21-serien. Två träningar återstår med laget nästa vecka innan det blir paus över jul och nyår.

Drygt 750 betalande åskådare följde det spännande slutspelet i Söderslättshallen.

TF-cupen

Herrklassen

Kvartsfinaler: IFK Trelleborg-FC Trelleborg 0–1, Klagstorps IF-Janstorps AIF 2–1, Bosna SK-FC Plisat 4–1, Trelleborgs FF-Gylle AIF 1–0

Semifinaler

FC Trelleborg–Klagstorps IF 2–4

Mål: 0–1 Vladimir Pasarikovski, 0–2 Vladimir Pasarikovski, 1–2 Robin Bergsten, 1–3 Denis Malovic, 1–4 Denis Malovic, 2–4 Ardit Zhigolli

Bosna SK-TFF 0–3

Mål: 0–1 Jonathan Jacobsson, 0–2 Hjalmar Javefors, 0–3 Hjalmar Javefors

Final

Klagstorp–TFF 2–3

Mål: 0–1 Markus Holasek, 1–1 Vladimir Pasarikovski, 1–2 Hjalmar Javrefors, 2–2 Vladimir Pasarikovski

Förlängning: 2–3 Markus Holasek